Outrup Vinduer – Danskejet virksomhed

Outrup er er dansk ejet virksom, der blev stiftet tilbage i 1968 Harry Ringgaard der opkøbte et gammelt tømrerværksted i Outrup. Det hele startede med at Harry Ringgaard lavede et såkaldt prøvevindue, som var rettet mod det lokale byggemarked.

Dette var en kæmpe succes og ordrerne på nye vinduer begyndte at strømme ind. Outrup har siden sin stiftelse formået danne sig en genial vindues virksomhed, men en stor produktion på en fabrik der indeholder 20.000 kvadratmeter, samt vokset sig til at være en af Danmark største vinduesproducenter.

En virksomhed med stort produktionsareal

Outrup Vinduer har gennem sin levetid, oplevet meget på sin vej. Outrup vinduer kan perspektiveres til H.C. Andersens eventyr ”Den grimme ælling”. Det startede hurtigt for Harry Ringgaards i 1978, da han var en af de første til at vakuumsimprægnere vinduer.

I 1988 måtte der i virksomheden tages beslutningen om at stoppe dette. Man havde tidligere i virksomheden arbejdet med tømrerarbejde og med køkken fremstilling. Outrup blev dog tvunget til at rette sig efter Dansk Vindues Kontrol.

Efter denne episode oplevede man i starten af 90’erne lavkonjunktur i virksomheden, men denne gennemgik man, og på den anden side var der guld og grønne skove at finde.

Siden da har de oprettet et mere struktureret produktionssystem med kvalitetsbeskrivelser, procedurer og normtimer. Dette var blandt meget andet grundlaget for, at man i Outrup Vinduer efter årtusind skiftet kunne udvide produktionsarealet helt op til 18.000 kvadratmeter. Yderligere var der kapital at finde i firmaet til at danne en ny administrationsbygning og tage den i brug.

CE-mærkning

I 2009 oplevede man at Outrups vinduer i virksomheden blev CE mærkede. Siden da har virksomheden udvidet produktionsarealet med 2000 ekstra kvadratmeter, og de blev i 2018 ved 50-års jubilæet en del af Inwido-koncernen. Dette var stort skridt frem for Outrup, da Inwido-koncernen er Nordeuropas største vinduesproducent.