Selvom, at efterisolering af bolig ikke er et krav, er der mange gode grunde og fordele ved efterisolering. Du tjener investeringen hurtigt ind igen, dit varmeforbrug bliver lavere m.m.

Hvis du alligevel er igang med at bygge et hus, skal have nyt tag eller noget helt fjerde, kan det godt betale sig at efterisolere.

Disse steder kan efterisoleres:

5 fordele ved efterisolering

Det kan være en god idé at få efterisoleret din bolig, da der er mange fordele ved dette. Nedenfor har vi samlet 5 fordele ved at efterisolere din bolig.

Nemmere at varme op

Har du problemer med at varme din bolig eller rum op? Med efterisolering kan du endelig slippe af med denne bekymring. Efterisolering gør, at din bolig eller rum varmes op hurtigere til en behagelig temperatur.

Bedre indeklima

Når din bolig er blevet efterisoleret, vil det være nemmere at holde temperaturen stabilt i rummene. Derfor får du et bedre og sundere indeklima. Det anbefales dog at lufte hjemmet ud 3 gange om dagen i 10-15 minutter med gennemtræk.

Lavere energiforbrug

I og med, at du får et bedre og sundere indeklima, så bliver din elregning lavere, da du reducerer dine varmeudgifter. Dette kommer du allerede til at mærke fra den dag, du får efterisoleret din bolig. Spar penge på elregningen og få dermed råd til mere i hverdagen.

Boligens værdi øges

Da efterisolering kun er en fordel, vil din bolig naturligvis stige i værdi. En velisoleret bolig er meget mere attraktiv end en bolig, som ikke er efterisoleret – eller endnu værre, dårligt isoleret. Et godt energimærke er meget vigtigt for dit hus, når du skal sælge det.

Investeringen tjenes hurtigt ind igen

Det kan godt betale sig at investere i en efterisolering. Det siges, at hulmure og lofter er de to steder, hvor du kan spare flest penge, og hvor investeringen hurtigt vil blive tjent ind igen.

Hvis du f.eks. laver en loftisolering fra 200-500 mm i dit hus på 150 kvadratmeter, bliver den årlige estimeret varmebesparelse på ca. 3000 kr. Laver du en hulmursisolering og investerer 9000 kr. er din investering tjent ind på varmeregningen efter 1½ år.

Det skal du være opmærksom på ved efterisolering

Selvom, at det er en god idé at få efterisoleret din bolig, er der stadig nogle ting, som du skal være opmærksom på inden du starter på projektet.

Er du i tvivl om din bolig er isoleret ordentligt?

Hvis din bolig ikke er efterisoleret ordentligt, kan den øge risikoen for svamp og andre skavanker. Derfor er det vigtigt, at du kontakter en fagperson, hvis du er i tvivl, om din bolig er isoleret ordentligt. Fagpersonen kan vejlede, råde og hjælpe dig med at løse din udfordring på bedste vis.

Kontakt din forsikring

I forlængelse med ovenstående anbefales det, at du kontakter din forsikring inden du påbegynder en efterisolering. Hvis du snakker med dem inden dit projekt, kan du være sikker på, at der ikke opstår problemer undervejs. Hvis efterisolering ikke er blevet udført ordentligt, kan det påvirke forsikringsvilkårene – derfor er det vigtigt, at kontakte dem inden start.

Vær sikker på, at det forløber korrekt

Det er vigtigt, at du er sikker på at efterisoleringen forløber korrekt. Hvis ikke, så risikerer du at miste penge, og ikke mindst, risikerer du et dårligt og ineffektivt resultat. Derfor skal du holde godt øje med hele forløbet og projektet, så du kan være sikker på, at resultatet bliver det mest optimale.

Overvej andre renoveringer

Når du er ved at bygge/renovere et hus, er det vigtigt at overveje alle renoveringer, så du slipper for at gøre det senere. Det er vigtigt, at du tager stilling til om du f.eks. skal have nye vinduer eller beholde de nuværende.

Det samme gør sig gældende for tag. Selvom, at et nyt tag er en stor investering, er det stadig værd at overveje. Både tag og vinduer danner rammerne for dit hus, og derfor er det vigtigt, at både kvaliteten og holdbarheden er i orden.