Danmark har ligesom stort set alle andre lande i verden, haft store tab under den nuværende Corona krise. Ikke nok med at der er mange økonomiske tab for mange mennesker og folk der ender med at stå tilbage som ledige, så kan dette dog ikke kompensere for dem som desværre taber kampen til Corona. De helbredsmæssige tab vil være uundgåelige i det danske samfund og vi skal kun være pris lykkelige over at vi i Danmark havde en regering som var gode til at gribe hurtigt og hårdt ind, sådan at vi ikke i dag står med endnu større tab af liv, som man ser i Spanien og Italien. Danmark er et af de lande som har været bedst til at takle denne Coronavirus og med det skal vi være stolte både over regeringen, men også os som borgere at vi opført os efter myndighedernes anbefalinger og regler.

Økonomi

Regeringen kom en udtalelse om at vi efter påske vil forsøge os med en rolig og kontrolleret genåbning af Danmark. Mange frygter det værste at vi ender med at åbne for hurtigt op og dermed ender i en komplet nedlukning igen. Til at starte med er der tale om indskolingen der åbner op for at børn kan komme i skole igen. Dette er der mange forældre der er uforstående overfor, hvorfor det netop er deres børn som skal sendes afsted i skole. Evidensen lyder at børn og unge ikke er lige så helbredsmæssigt udsatte som ældre og derfor er det grunden til at man starter med den befolkningsgruppe. Dette er blot første fase af genåbning strategien og der er helt sikkert en masse mindre virksomheder som sidder og krydser fingre for at det er deres virksomheder som bliver en del af den næste åbningsfase. Mange virksomheder har allerede haft store tab som hjælpepakkerne har hjulpet lidt med, men det hjælper dog stadig ikke med omsætningen. Derfor vil mange virksomheder stadig gerne igang. Mange eksperter har udtalt sig omkring den danske økonomi og hvordan vi kommer igennem denne krise og med det er alle enige om at vi ikke kan komme uden om et økonomisk tab. Statsautoriseret revisor Kim Hersland har udtalt at vi i Danmark vil se at mange små danske virksomheder vil gå konkurs som konsekvens af denne krise.Hvad kan man gøre?

Som virksomhed er det muligt at stadig at være innovativ og kreativ i forhold til stadig at producere en omsætning. Mange mindre restauranter og caféer som førhen ikke gjorde det, er påbegyndt en take away ordning, hvor de levere mad ud af huset. Dette gør at man stadig kan have en omsætning i butikken uden at gå helt i stå. Der er dog de virksomheder som er gået fuldstændig i stå. De kan desværre ikke gøre så meget andet end at blot at vente i tålmodighed og håbe på at deres branche åbnes op ved næste genåbnings fase. Alt handler bare om tålmodighed og tillid til at regeringen og sundhedssystemet træffer de rigtige beslutninger og så skal vi som land nok komme på benene igen. Det vigtigste er bare at minimere dødstallet så meget som muligt.


Læs med i tidligere indlæg
Underholdningsbranchen og Corona/Covid-19

Berlingske skriver om Frygten for konkurser