Mange virksomheder og individer har daglige konsekvenser som har indflydelse på deres indkomst grundet corovirussen. Mette Frederiksen var ude d.6 April med et pressemøde hvor du her præsenterede regeringens start på en kontrolleret og forsvarlig genåbning af Danmark. Her starter hun med skolerne hvor klassetrinene 0-5 klasse kan tage i skole samt vuggestuer og børnehaver. Mange forældre til disse børn har allerede på de sociale medier været ude og udtrykke deres mangel på tryghed når det kommer til at sende deres børn afsted og væk fra hjemmet som ellers tidligere har været alles trygge rammer.

Festivalerne


Det som Mette Frederiksen også fik præsenteret til dette pressemøde var en nyhed som mange i Danmark også finde sørgeligt. Hun præsenterede her at alle sommerens festivaler i år ikke kan afholdes grundet chancen for en stor smittespredning som sundhedssystemet ikke ville kunne håndtere. Der snakkes her om 250.000+ mennesker som i år ikke kan komme på festivaler hvis man blot tæller Tinderbox, Skanderborg Festivalen og Roskilde Festivalen. Dette har selvfølgelig også store konsekvenser for festivalerne økonomisk. Det er tidligere blevet bragt op fra talskvinden fra Roskilde festivalen at på nuværende tidspunkt dækker de økonomiske hjælpepakker ikke festivalerne og hvis festivalerne skal være at finde til næste års sommer, så skal der laves en regulering i disse hjælpepakker hvor festivalerne også dækkes. Dette er noget som Mette Frederiksen også meldte ud til sit pressemøde, at folketinget nu ville gå ind i disse hjælpepakker og finde ud af om der er plads til festivalerne også.

Koncerter

Lige nu er der mange musikalske kunstnere som også lider økonomisk under denne krise og helt nærmere de nye / “upcoming” kunstnere som ikke har den store pengetank og som lever af de mindre arrangementer de bliver hyret ind til. Yderligere skal der også tænkes på de virksomheder som er rundt om kunstnerne. Dem som står for lyd og lys, sceneopsætning, teltudlejning osv. Disse virksomheder er virksomheder som tjener store procenter af deres årlige omsætning i disse festival måneder, hvor der er mange koncerter og sommer ture rundt om i landet. Denne krise kan altså risikere at mange af disse virksomheder og mindre kunstnere kan være nødsaget til at tage et bijob i løbet af denne tid eller i værste tilfælde dreje nøglen om erklæres konkurs.

Økonomiske konsekvenser

Som tidligere nævnt kan denne krise have store og betydelige konsekvenser for mange kunstnere og leverandører. Statsautoriseret revisor Kim Hersland har tidligere nævnt at konkurser ikke kan undgås under den her krise, og netop det er skrækscenariet for de fleste af disse virksomheder, hvor mange overlever via den indkomst der kommer fra job til job. Det er kun de allerstørste kunstnere og virksomheder, som kan stille en pengetank til rådighed og malke derfra hvis der kommer en større finansiel krise som denne. Mange eksperter snakker om at rejsebranchen lider hårdt og det gør den også, men man skal ikke glemme at brancher som er dem der underholder folket og spreder smil på læberne også lider store tab og at det vil tage lang tid før disse virksomheder er ordentlig på benene igen.