Asfaltering i Danmark kan gøres på mange måder. Det bliver i dag anvendt mange
forskellige steder og er noget som vi danskere tager mindre til takke end vi burde. Asfalt er et grundstof i vores logistik når det kommer til bedre arbejdsfaciliteter og især hvad angår transport. Primært er asfaltering meget vigtig når det kommer til gader, veje og pladser (Parkeringspladser). Det er det millioner af køretøjs ejere dagligt befinder sig på, når de transportere sig fra et sted til et andet sted. Asfalt bliver også brugt når det kommer til landbrug. Man kan idag få flere typer asfalt som har en højere stabilitet og dermed også bedre arbejdsforhold når store maskiner såsom læssemaskiner og traktorer kører henover det. Derudover fås asfalten med en højere modstandsevne, hvilket og bidrager til en længere holdbarhed.

Klimavenlig asfalt

Asfalt fås som sagt i flere varianter i dag og det er også muligt at få klimavenligt asfalt. Funktionen i denne asfalt er, at materialet gør det muligt at suge vandet hurtigere ned igennem asfalten og dermed få fjernet vandet fra vejene. De mest essentielle fordele der er ved klimavenlig asfalt, er at rullemodstanden i asfalt er mindre, hvilket gør at bilerne bruger mindre brændstof når de kører og dermed har et lavere CO2.udslip. Derudover har det den samfundsmæssige fordel at det genererer mindre støj på vejene.

Når man ligger denne type asfalt anvender man vegetabilsk olie som bindeled. Den vegetabilske olie vil erstatte terpentin, som normalt bruges som bindeled. Resultatet af dette vil være at man undgår at udsætte naturen for 150.000 liter terpentin, som er den antaget mængde der skal anvendes, hvis hele Danmarks vejnetværk blev beklædt med normal asfalt.

Hvad kan man også bruge asfalt til?

Derudover bliver asfalt også anvendt når der skal fremstilles broer, p-dæk, fuger og forseglinger. Derfor kan man sagtens tillade sig at sige, at asfalt er gået hen og blevet en stor del af vores hverdag, men at vi ikke rigtigt lægger mærke til det, med mindre vi selv mener vi kører på en vej hvor der er en dårlig asfalt belægning eller huller i vejen.

Se mere på LT-Asfalt.dk