Top
Menu Luk

Lån til andelsbolig


Når du begiver dig ud at låne, skal du vide, at du påtager dig en risiko som altid.

Det gør bankerne også, og derfor skal du betale for, at de låner deres penge ud. Denne risiko er større ved forbrugslån, for her kan bankerne ikke bare tage varerne tilbage. Ved et lån til andelsbolig derimod har bankerne en garanti, som de kan overtage, hvis ikke du betaler tilbage.

Lån til andelsboligen er derfor også til en ok rente, selvfølgelig vil bankerne heller ikke pludselig stå med din andelsbolig, men nu har de i det mindste noget de kan sælge, og du kan derfor få en bedre rente, end hvis pengene er gået til forbrug. Hvis du ønsker at vide, hvad du kan få et lån til andelsbolig til, så skal du blot klikke ind på en banks hjemmeside. Her kan du nemlig ofte få at vide en ca. rente alt efter husstandes indtægt osv. Det er nemlig også afgørende for det betyder noget for, hvor længe det vil tage for jer, at betale af på lånet.

Et lån til andelsbolig kan variere meget i størrelse, alt efter hvor boligen befinder sig.

Snakker man i nærheden af storbyerne, er der nemlig væsentlig højere priser, mens der i Udkants-Danmark kan findes boliger, der er billigere end indskud til visse lejligheder. Et typisk lån til andelsbolig vil dog ca. være lidt over de 500.000 kroner, hvilket betyder at det ikke er småpenge det drejer sig om. Hvis man er heldig kan man finde et lån med en rente helt nede omkring 4 %, men det kræver, at man har styr på indtægter og lignende, så man kan betale lånet på sin andelsbolig af hurtigt og uden slinger i valsen.

Man kan godt låne til sin andelslejlighed igennem et pantebrev – se mere her hvordan.