Top
Menu Luk

Lån uden om bank


Ønsker du at låne uden at skulle igennem processen hos en bank, det kan være til forbrugslån eller andre mindre lån, så skal du overveje at søge lån uden om bank.

Det er slet ikke så svært som man skulle tro, og vi bliver faktisk hele tiden bombaderet med reklamer for forskellige kviklån, som vi kan tage på nettet, mobiltelefonen og gennem mange andre medier. Det du skal vide er, at det kan være risikofyldt at låne, og man skal selvfølgelig derfor tænke sig godt om inden man låner. Små beløb kan være en fælde, da det i sidste ende kan samles til et stort.

Du skal derfor ikke låne, hvis ikke du ved, hvor næste løncheck kommer fra. Du skal heller ikke låne bare for at gøre det. Det koster selvfølgelig penge alt sammen og specielt et lån uden om bank kan være dyrt.

Banken giver ofte som udgangspunkt den bedste rente. Det skyldes at du her også skal bevise at du har penge, en fast indtægt eller andet, der gør, at risikoen for dem ikke bliver så høj. Lån uden om bank er derfor uden denne bevisførelse, men det er ofte til en højere rente. D-E-R og lignende kan dog nogle gange tilbyde et helt gratis lån.

Hvis du for nej i banken?

Det betyder, at du, første gang du låner, kan låne uden at betale renter. Det er naturligvis kun mindre beløb og i en begrænset periode, men står du akut og mangler 1000 kroner, kan det være en måde at få et hurtigt lån uden om bank. I sidste ende kan det være ligeså godt som et banklån, men selvfølgelig vil du som udgangspunkt også kunne åbne en kassekredit eller lignende i en bank til en forholdsvis lav rente. Dog skal du vide, at når du låner til forbrug, er det dyrere end lån til biler, andelsbolig eller andet.